Βερβένα, φυτό με μεγάλη ανθοφορία

Η βερβένα, τεμάρι ή και μυρμιδάκι στο νησί της Λέσβου είναι ένα ποώδες φυτό εδαφοκάλυψης με έρπουσα μορφή. Υπάρχει σε πάρα πολλά χρώματα, όπως κόκκινο, ροζ, μωβ, ακόμα και δίχρωμα άνθη.

Τα άνθη βγαίνουν σε ψηλές ταξιανθίες, δεν μυρίζουν, αλλά είναι εντυπωσιακά. Η βερβένα ανθοφορεί από την άνοιξη έως το τέλος του φθινοπώρου. Το χειμώνα μπορεί να μείνει έξω, αλλά χρειάζεται ένα κατάλληλο μέρος, γιατί μπορεί να παγώσει. Δε ρίχνει τα φύλλα της, όμως με τα χρόνια παρουσιάζει μια εξασθένιση στην ποιότητα, αλλά και στην ποσότητα της ανθοφορίας της.

Η βερβένα είναι εντυπωσιακή σε κρεμαστές γλάστρες και σε παρτέρια για εδαφοκάλυψη. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αν φυτευτεί στο έδαφος, θα απλώσει γρήγορα, αλλά και θα ψηλώσει δεόντως, περίπου στο 1 μ.

Χρειάζεται ήλιο και τακτικό πότισμα το καλοκαίρι, ενώ όσον αφορά το λίπασμα, εμείς λιπαίνουμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Επίσης, για να μην σταματήσει η ανθοφορία της, θα πρέπει να είστε επιμελείς μαζί της αφαιρώντας κάθε τόσο μαραμένα και ξερά άνθη και φύλλα.

Τέλος, ένα είδος βερβένας λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες αναφορικά των ημικρανιών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα διαφορετικά είδη και χρώματα βερβένας της αυλής μας.





You Might Also Like

0 σχόλια