ΓΙΑΣΕΜΙ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑΧ (ΑΡΑΒΙΚΟ ΦΟΥΛΙ)

 

 
 
To Γιασεμί Σαμπάκ (Jasminum Sambac) ή Γιασεμί του Σαμπάχ ή Γιασεμί το Αραβικό ή Φούλι ή Μπουγαρίνι είναι όλα τα ονόματα αυτού του ιδιαίτερου λουλουδιού.

Το συγκεκριμένο φυτό είναι το Maid of Orleans κι ενώ τα άνθη του δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, το ονειρικό τους άρωμα είναι η ανταπόδοση για να το έχει κάποιος στον κήπο του. Η μυρωδιά του είναι ένα συνονθύλευμα γαρδένιας και γιασεμιού δημιουργώντας μια ξεχωριστή αρωματική εμπειρία. Τα άνθη συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για ρόφημα και τσάι.

Αποτελεί πολυετές αναρριχώμενο φυτό, θαμνώδες και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο κρύο και το χειμώνα. Το φούλι ανθοφορεί από την άνοιξη, ενώ το πότισμά πρέπει να είναι συχνό, αλλά να είστε ολιγαρκείς. Καλό είναι να κλαδεύεται μετά το πέρας της ανθοφορίας για να ανθίζει εκ νέου. Τα άνθη διαρκούν μόλις μία ημέρα και αν το φυτό μεγαλώσει, θα δείτε την αυλή ή το μπαλκόνι σας να ντύνεται χιονισμένο με μικρά τέτοια άνθη.

Το ύψος του φτάνει τα 2 μ., ενώ φέρει πλούσιο φύλλωμα με υπέροχο πράσινο χρώμα. Φυτεύτηκε τον Μάιο το 2018 σε απλή πήλινη γλάστρα.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από την σταδιακή ανθοφορία του Γιασεμιού του Σαμπάχ της αυλής μας.













You Might Also Like

0 σχόλια