ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ






Μήνας απόλαυσης ο Ιούνιος, πολλά από τα φυτά μας είναι ανθισμένα, ακόμη και κάποιοι ανοιξιάτικοι βολβοί, που φυτέψαμε έχουν ξεπροβάλει.

Ελάτε να διαβάσουμε παρέα εκείνες τις εργασίες, που μπορούμε να κάνουμε στον κήπο μας τον μήνα Ιούνιο.

ΦΥΤΕΥΣΗ
Φυτεύουμε λαχανικά και φρούτα, όπως ντομάτα, κολοκύθι, αγγούρι, καρπούζι, πεπόνι κ.α.

ΣΤΗΡΙΞΗ
Στηρίζουμε με ράβδους, ξύλα κ.α τις ντοματιές, τις αγγουριές, τις ντάλιες μας και κάποιες γλαδιόλες.

ΠΟΤΙΣΜΑ
Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οπότε και οι απαιτήσεις για νερό στα φυτά μας αυξάνονται. Παρατηρούμε προσεκτικά το χώμα των φυτών μας και ποτίζουμε όταν αυτό απαιτείται. Ποτίζουμε είτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

ΛΙΠΑΣΜΑ
Είμαστε προσεκτικοί με το λίπασμα, καθώς αν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, μπορούμε κατά λάθος να κάψουμε τα φυτά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό βιολογικό λίπασμα από φύκια το οποίο προστατεύει τα φυτά μας από θερμοπληξίες.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Απομακρύνουμε από τα φυτά μας ξερά κλαδιά, άρρωστα φύλλα, απανθισμένα λουλούδια, ζιζάνια, ενώ δε ξεχνάμε να σκαλίζουμε το χώμα στις γλάστρες και τα παρτέρια μας, ώστε να αναπνέουν οι ρίζες των φυτών. Προσεκτικά όμως για να μην τα τραυματίσουμε.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, μπορεί να φέρει κάποια προβλήματα στον κήπο μας, γι' αυτό πρέπει να είμαστε προνοητικοί. Εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν μυκητολογικές και εντομολογικές ασθένειες, όπως ωίδιο, τετράνυχος, μελίγκρα κ.α. Πρέπει να έχουμε προνοήσει να προμηθευτούμε οικολογικά σκευάσματα από γεωπονικά καταστήματα για να μην πιαστούμε εξαπίνης. Αναφορικά της μελίγκρας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν υπάρχουν πασχαλίτσες στην αυλή μας, τότε είμαστε αρκετά τυχεροί, καθώς οι πασχαλίτσες τρώνε τις μελίγκρες. Σχετικά με τον τετράνυχο πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι εμφανίζεται πολύ εύκολα στο λαχανόκηπό μας και προτιμάει ιδιαίτερα τους ανθισμένους βολβούς της ντάλιας.




You Might Also Like

0 σχόλια