80 φωτογραφίες των λουλουδιών μας για το 2019

Την τελευταία ημέρα της χρονιάς του 2019 και μιας που ολοκληρώνεται έτσι και η δεκαετία, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα μικρό portfolio με τις φωτογραφίες των υπέροχων λουλουδιών, που άνθισαν για χάρη των ματιών μας από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Τα λουλούδια αυτά είναι της αυλής μας, κάποια ίσως να τα έχετε δει σε αναρτήσεις μας εδώ και στο instagram, κάποια να σας ξέφυγαν.

Υπέροχοι βολβοί φυτεύτηκαν το φθινόπωρο του 2018, για να μας ανθίσουν την άνοιξη του 2019.

Παλιές τριανταφυλλιές άνθισαν ξανά, ενώ τρεις νέες ποικιλίες στην αυλή μας ανθοφόρησαν για πρώτη φορά φέτος.

Η νάνα λεμονιά μας, νεοαποκτηθείσα, αγοράστηκε και φυτεύτηκε σε γλάστρα το 2019. Έβγαλε μυρωδάτα άνθη και έδεσε πολλά από αυτά και τα έκανε λεμονάκια μεγάλα και μικρά. Ακόμη δεν τα  έχουμε δοκιμάσει, καθώς τώρα ξεκινούν να κιτρινίζουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανυπομονούμε.

Ετήσια φυτά όλων των εποχών, όπως βιολέτες, πετούνιες και πανσέδες, έδωσαν άλλη πνοή στην αυλή μας και πλημμύρισε ο τόπος από χρώματα.

Πάρα πολλές μέλισσες προσέγγισαν την αυλή μας πρώτη φορά φέτος. Έδειξαν ιδιαίτερη αγάπη σε ένα νέο φυτό για μας, ένα μωβ πελαργόνιο, όπως και στην βιολέτα μας.

Η αλλαγή του καιρού από κρύο σε ήπια ζέστη και από καύσωνα σε βροχές, έκανε τα φυτά μας να δυσκολευτούν, ωστόσο πάντοτε τα αφουγκραζόμασταν, τα βλέπαμε και τα νιώθαμε. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, που μας μιλούν και μας δείχνουν τις αντιδράσεις τους. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους καθημερινά και να αντιλαμβανόμαστε πότε και πώς πρέπει να δράσουμε.

Φυσικά, σ' έναν κήπο και μια αυλή, δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες. Έτσι, κι εμείς, είχαμε και τις δικές μας αποτυχίες. Ωστόσο, πάντοτε εδώ είμαστε για να σας παρουσιάζουμε ευχάριστες εικόνες και κηπουρικά γεγονότα, χωρίς βέβαια να εκλείπουν οι συμβουλές.

Προτού προχωρήσουμε στις εικόνες της αυλής μας, που μας ταξίδεψαν φέτος, θέλουμε να σας ευχηθούμε Χαρούμενο Νέο Έτος, Υγεία, Ψυχική Αγαλλίαση και Καλά Φυτέματα. Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!













































































You Might Also Like

0 σχόλια