Μπιγκόνια, μια γνωστή φίλη στο μπαλκόνι

Η μπιγκόνια ή βιγκόνια (ακόμα γνωστή ως μπιγκόνα ή βιγκόνα) είναι ένα διάσημο φυτό, που κοσμεί πολλές αυλές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα άνθη του φυτού είναι συνήθως ροζ, κόκκινα ή λευκά, όμως οι διαφορετικές ποικιλίες πολλές φορές θα σας κάνουν να μην αναγνωρίζετε εκ πρώτης όψεως ότι έχετε μπροστά σας μια μπιγκόνια.

Οι ποικιλίες της διαφέρουν στο χρώμα, το μέγεθος, την υφή και το σχήμα. Άνθη με μεγαλύτερα πέταλα, άνθη με υφή σχεδόν σαν γκοφρέ χαρτί και άνθη κρεμαστά.

Το ύψος της φτάνει σχεδόν τα 0,50 cm, ενώ η ανθοφορία της ξεκινάει από τέλη Απρίλη μέχρι και Οκτώβριο. Οπωσδήποτε η μπιγκόνια χρειάζεται ημισκιερή θέση γιατί δεν αντέχει το δυνατό και συνεχή ήλιο, ενώ θα πρέπει να προστατεύεται επίσης από το κρύο. Η μπιγκόνια το χειμώνα γίνεται φυτό εσωτερικού χώρου, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να βγει εκτός σπιτιού.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι η μπιγκόνια ανήκει στα οξύφυλλα, οπότε το έδαφος που χρειάζεται πρέπει να είναι όξινο και άρα χαμηλό σε pH. Αναφορικά με τη δική μας επιτυχία στις μπιγκόνιες, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μαζί με το όξινο χώμα χρησιμοποιούμε και πάντοτε λίγο χώμα γης.

Σχετικά με το πότισμα, την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, η μπιγκόνια χρειάζεται συχνό πότισμα, αλλά με μέτρο, ενώ το χειμώνα, θα πρέπει να μειώσουμε το νερό.

Η μπιγκόνια είναι πολύ εύθραυστη, γι' αυτό προσοχή στην μεταφύτευση ή μεταφορά της.

Η ωραιότερη μπιγκόνια κατά την άποψη μας είναι η Μπιγκόνια Βασίλισσα με μεγάλα κρεμαστά άνθη, που δυστυχώς δεν την έχουμε στην κατοχή μας.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τις δικές μας επιτυχίες.










You Might Also Like

0 σχόλια