Διπλαδένια, ένα αναρριχώμενο φυτό


 Η διπλαδένια ή μανδεβιλέα
είναι ένα όμορφο αναρριχώμενο φυτό με γυαλιστερό φύλλωμα και πολλά άνθη σε σχήμα τρομπέτας. Κυκλοφορεί σε κόκκινο χρώμα, ροζ και άσπρο.

Τα άνθη της δεν μυρίζουν, όμως χαρίζουν ένα εντυπωσιακό εφέ αν την περιποιηθείτε δεόντως σε φράχτη ή και πέργκολα, όπως εμείς. Αν την αφήσετε σε απλή γλάστρα, θα χρειαστεί υποστύλωση.

Η ανθοφορία της είναι μακρά από αρχές Απριλίου μέχρι τέλος Οκτώβρη. Χρειάζεται ζεστό κλίμα, αλλά καλό είναι να μην βρίσκεται πολλές ώρες στον ήλιο, γιατί το φύλλωμά της εξασθενεί. Η διπλαδένια παγώνει στους 0ºC βαθμούς. Το χειμώνα θα χρειαστεί αντιπαγετικό ύφασμα για να προστατευτεί από το κρύο και τον αέρα.

Χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι, όπως και λίπασμα μία φορά τον μήνα κατά την περίοδο της ανθοφορίας της. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε και χειλικό σίδηρο, όταν παρατηρήσουμε κιτρίνισμα των φύλλων της, πράγμα που μας προϊδεάζει ότι είναι ανεπαρκής σε θρεπτικά στοιχεία. Έτσι, τη βοηθάμε με υδατοδιάλυτο σίδηρο.

 Όσον αφορά τη διακόσμηση του κήπου ή της αυλής σας, μπορείτε να ντύσετε μια πέργκολα με διπλαδένιες του ίδιου χρώματος, για να δώσετε ομοιομορφία ή διπλαδένιες διαφορετικού χρώματος, για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή γωνιά. Επίσης, πέραν της διπλαδένιας μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα αναρριχώμενα φυτά, όπως το ρυγχόσπερμο, που φέρει παρόμοιο φύλλωμα. Παρακάτω δείτε φωτογραφίες, από την πρώτη μας ανθοφορία.


Μπουμπούκι
Προφίλ άνθους


Φύλλωμα



Φωτογραφία την ημέρα της μεταφύτευσης 9/4/2018

28/5/2018
Πρωινές επισκέπτριες

You Might Also Like

0 σχόλια