Άρωμα νύχτας, μια βελούδινη τριανταφυλλιά

Το άρωμα νύχτας ίσως είναι το πιο ποθητό τριαντάφυλλο, που όλοι θέλουμε να έχουμε στον κήπο ή την αυλή μας.

Είναι ένα κόκκινο βυσσινί τριαντάφυλλο με βελούδινα πέταλα και πολύ δυνατό άρωμα. Το μέγεθος του τριαντάφυλλου μπορεί να φτάσει και τα 17cm, ενώ το ύψος ολόκληρης της τριανταφυλλιάς μέχρι και το 1,5 μ.

Η δική μας τριανταφυλλιά φυτεύτηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017 σε μια μεγάλη γλάστρα. Την προμηθευτήκαμε από www.avramis.gr

 Για την αποφυγή ζιζανίων και χόρτων, είχαμε καλύψει την περιοχή του χώματος με γεωύφασμα μέχρι και τον Μάρτιο. Επίσης, είναι αναζωογονητικό για τις τριανταφυλλιές να σκαλίζουμε το χώμα τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορούν να αναπνέουν. Αν είστε συνεπής σε αυτό, θα δείτε τις τριανταφυλλιές σας να μεγαλώνουν γοργά.

Θα ήταν καλό τις τριανταφυλλιές που ξεπερνούν το 1μ. να τις προφυλάξουμε από τους δυνατούς ανέμους, γιατί τα μακριά και ίσως βαριά κλαδιά τους να ξεκολλήσουν από το βασικό κορμό και να σπάσουν. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη σε μας περίπου τον Μάρτιο του 2018. Ευτυχώς, μετά από 2 περίπου μήνες έβγαλε καινούργιο μεγάλο κλαδί με δυνατή ανθοφορία.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον κήπο μας παρακάτω.


































You Might Also Like

0 σχόλια