Ανοίγουμε Πακέτο Κηπουρικής από εξωτερικό

Στο τέλος Αυγούστου ανακαλύψαμε κατά τύχη ένα site του εξωτερικού, που πουλάει υπέροχους βολβούς φύτευσης, κάποιοι ιδιαίτερα σπάνιοι στην Ελλάδα. Το site αυτό λέγεται Farmer Gracy.

Η εταιρεία έχει ένα λαμπρό επιχειρηματικό ιστορικό και μια μακρά πορεία στο κομμάτι του εμπορίου. Είναι μια αγγλική εταιρεία, καθώς όπως καταλαβαίνετε οι Άγγλοι πραγματικά αγαπάνε τα λουλούδια και τους κήπους τους. Αποστέλλουν τα πακέτα των παραγγελιών απευθείας από τις αποθήκες τους στην Ολλανδία. Είναι γνωστό ότι η Ολλανδία έχει βαριά βιομηχανία όσον αφορά τους βολβούς και σημείο κατατεθέν της είναι η παραγωγή τουλίπας.

Στο site θα βρείτε άπειρους βολβούς, καθώς και πληροφορίες φύτευσης, άνθισης, φωτογραφίες ακόμη και βίντεο.

Έτσι λοιπόν, βάλαμε παραγγελία μερικούς βολβούς, που θέλαμε διακαώς να φυτέψουμε και τουλάχιστον εδώ στην Μυτιλήνη δε βρίσκαμε. Η παραγγελία έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες μέχρι την παράδοση του πακέτου. Κι έτσι συνέβη, παραλάβαμε ακριβώς στις 10 ημέρες. Παράλληλα, ενημερωνόμασταν για την πορεία της παραγγελίας από αυτόματα sms, που μας έστελνε η εταιρεία.

Παραλάβαμε με ΕΛΤΑ courier σε ένα περιποιημένο πακέτο, όπως μπορείτε να δείτε. Δεν πληρώσαμε έξοδα αποστολής λόγω του ότι κάναμε την παραγγελία σε ημέρα που προσέφεραν δωρεάν έξοδα αποστολής. Ταυτόχρονα, να σας ενημερώσουμε ότι το πακέτο δεν περνάει τελωνείο, γιατί αποστέλλεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Μέσα στο κουτί υπήρχε ένας φάκελος με υπέροχες φωτογραφίες και πληροφορίες για τις τουλίπες και τους νάρκισσους. Μαζί υπήρχε μια καρτ ποστάλ και ένα κουπόνι για μελλοντικές αγορές.



Αγοράσαμε:

  • Leucojum vernum (Snowflake) - Εαρινό Λευκόιο, ανήκει στην οικογένεια των Αμαρρυλίδων και αποκαλείται και ως Εαρινή/Ανοιξιάτικη Χιονοσταγόνα. Λευκόιο ανθίζει και στον Όλυμπο.

     
  • Νάρκισσος διπλός mixed colours, Νάρκισσάκια με διπλό άνθος και διάφορα χρώματα για γλάστρα ή βάζο. Πολλοί παρομοιάζουν το άνθος τους με άνθη Παιώνιας, Γαρδένιας ή και Καμέλιας.

  • Τουλίπα Ballade, Τουλίπα στο top10 του The Royal Horticultural Society’s, κομψή με μυτερά πέταλα, σε αποχρώσεις του μωβ και του λιλά με λευκό τελείωμα και ιδιαίτερα ανθεκτική σε δύσκολες καιρικές συνθήκες συγκριτικά με άλλες τουλίπες σε στυλ κρίνου.

  • Το Ρόδο της Ιεριχούς, μια μικρή ξερή μάζα, που μόλις την ποτίσουμε, θα αρχίσει να μεταμορφώνεται για τρεις εβδομάδες και να ζωντανεύει. Αν σταματήσουμε το νερό, τότε θα ξαναγίνει εκείνη η ξερή μάζα.

  • Galanthus Woronowii - Γάλανθος o Χιονιώδης ή Γιγαντιαίος Χιονοανθός, ξεκίναει να εμφανίζεται μέσα στην παγωνιά του χειμώνα σπάζοντας έτσι την μονοτονία και φωτίζοντας την αυλή μας. Φτάνει τα 15 εκ. περίπου.

Θα ακολουθήσουν ξεχωριστά άρθρα για κάποιους από τους βολβούς.

Το πακέτο αγοράστηκε με δικά μας χρήματα και δεν ήταν χορηγία της εταιρείας.

Τα λέμε αύριο στο ενημερωτικό email!
(άρθρα ανεβαίνουν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ ενημερωτικό email για όσους έχετε κάνει εγγραφή στο newsletter μας κάθε Σάββατο)

You Might Also Like

1 σχόλια