ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


Καλό μας μήνα! Γυρίσαμε ήδη του δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα πίσω, η ημέρα μίκρυνε και το φως φεύγει γρήγορα το απόγευμα.


Παράλληλα, με όλες αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στον κήπο και την αυλή μας τον μήνα Νοέμβριο.

Προστασία
Επειδή το βράδυ υπάρχει πλέον υγρασία και ψύχρα, όπως και αγιάζι τις περισσότερες φορές το ξημέρωμα, θα πρέπει να μεταφέρουμε τα πολύ ευαίσθητα φυτά μας σε μέρος που προφυλάσσονται από την έκθεση σε αυτές τις συνθήκες. Ταυτόχρονα, είναι η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε αρχικά το πλάνο και μετά να καταλήξουμε στην κατασκευή και αναδιανομή της αυλής μας για να προστατέψουμε φυτά, που δεν είναι ανθεκτικά στο ψύχος. Νάιλον, αντιανεμικά δίχτυα και αντιπαγετικά υφάσματα είναι μερικά από τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Φύτευση βολβών
Τελευταίος μήνας για να φυτέψουμε τους βολβούς φθινοπωρινής φύτευσης, όπως η τουλίπα, ο νάρκισσος και η φρέζια.

Συγκομιδή φρούτων
Μαζεύουμε λαχταριστά μανταρίνια, μήλα και πορτοκάλια.

Συγκομιδή λαχανικών
Αν έχετε φυτέψει φρέσκο κρεμμυδάκι τον Οκτώβριο, είναι πιθανόν να είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Μαζεύουμε λάχανα και μαρούλι.

Σπέρνουμε 
Καυκαλήθρα, άνηθο και ρεβύθι

Φυτεύουμε
Τα λουλούδια που ανθίζουν μέσα στο φθινόπωρο είναι το χρυσάνθεμο, το κυκλάμινο και η αζαλέα. Πρώιμους πανσέδες θα βρείτε σε φυτώρια. Οι πανσέδες κρατούν μέχρι τις πρώτες καλοκαιρινές ζέστες.

Προετοιμασία εδάφους
Ρίχνουμε χωνεμένη κοπριά ή κομπόστ στο χώμα όπου τον επόμενο καιρό πρόκειται να φυτέψουμε γυμνόριζα καρποφόρα.

Τα λέμε σύντομα!

You Might Also Like

0 σχόλια