Ο Κήπος της Μαρίας το Δεκέμβριο

Το καθιερωμένο μας update από την αυλή της μαμάς είναι εδώ και για το Δεκέμβριο. Η αλήθεια είναι ότι ο Δεκέμβρης έχει μπει για τα καλά με κρύο, βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και χιόνι σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Η αυλή μας είναι λίγο πιο μουντή στο τέλος της χρονιάς, γιατί τα περισσότερα λουλούδια έχουν πέσει σε λήθαργο, ξεκουράζονται με σκοπό να μας εντυπωσιάσουν την άνοιξη.

Τα πρώτα ματάκια από τους βολβούς, που φυτέψαμε τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εμφανίστηκαν. Κυρίως οι υάκινθοι, που θέλουν επειγόντως να μας καταπλήξουν με τα υπέροχα χρώματά τους, αλλά και το εντυπωσιακό άρωμά τους. Λογικά αρχές Ιανουαρίου μπορεί κάποιοι από τους Υάκινθους να είναι έτοιμοι να σας παρουσιαστούν.

Παράλληλα, αρκετά μπουμπουκάκια από τριανταφυλλιές είναι έτοιμα να ανοίξουν μέσα στο καταχείμωνο. Συνολικά τέσσερα και ίσως και κάποιο ακόμα, που να μου ξέφυγε στην καταμέτρηση.

Τα κυκλάμινα τέτοια εποχή κλέβουν την παράσταση με υπέροχα χρώματα σαν μικρά φορέματα, ενώ ένα μικρό σκυλάκι παραμένει δυναμικά στην αυλή μας. Το συγκεκριμένο είναι από το πρώτο μας σπορείο το Φεβρουάριο του 2018.

Δείτε φωτογραφίες από την αυλή της Μαρίας το Δεκέμβριο του 2018 και επισκεφτείτε ξανά το άρθρο μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στον μήνα, γιατί θα αναρτούμε κι άλλες εικόνες από την αυλή.





Μαστιχάκι

Βολβοί Υάκινθου





Βολβός Νεραγκούλας

You Might Also Like

0 σχόλια