Καρίσσα η μεγανθής

Η Καρίσσα η μεγανθής (Carissa Macrocarpa) είναι αειθαλής θάμνος, που χρησιμοποιείται κυρίως για εδαφοκάλυψη. Έχει γυαλιστερό και πυκνό πράσινο φύλλωμα. Τα μικρά φύλλα της βγαίνουν το ένα μέσα από το άλλο κι έτσι, μοιάζει σαν συνεχόμενη γιρλάντα. Σε κάποια σημεία μπορεί να φέρει αγκάθια.

Η Καρρίσα ανθίζει από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο περίπου και φέρει πεντάστερα λευκά αρωματικά άνθη, που μοιάζουν με εκείνα του γιασεμιού. Αυτός είναι και ο λόγος, που μπορεί να την ακούσετε και ως Καθιστό Γιασεμί.

Η μυρωδιά των άνθεων της μοιάζουν λίγο με εκείνα της Στεφανωτής. Με τον ερχομό του χειμώνα τα άνθη αυτά γίνονται κατακόκκινοι καρποί, σαν μικρά κόκκινα αυγά.

Αγαπάει τον ήλιο, ενώ δεν είναι ανθεκτική στο πολύ κρύο. Από την άλλη πλευρά, αντέχει στην ξηρασία. Χρησιμοποιείται σε βραχόκηπους, για εδαφοκάλυψη, σε παρτέρια, σε γλάστρες και σε ζαρντινιέρες.

Φτάνει σε ύψος τα 2 μ., ενώ η ανάπτυξή της είναι αργή, αλλά σταθερή.

Δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, αλλά είναι εξαιρετικής καλλωπιστικής αξίας. Αν πέσει στα χέρια σας, κοσμήστε την αυλή σας με το συγκεκριμένο φυτό. Θα είστε τυχεροί.

Παρακάτω, δείτε μερικές φωτογραφίες από την νεοεισερχόμενη Καρρίσα της αυλής μας:





You Might Also Like

0 σχόλια