BLOOD LILLY, ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ


Πριν μερικούς μήνες αγοράσαμε από το εξωτερικό έναν ανοιξιάτικο βολβό φύτευσης, που δεν είχαμε ξαναδεί. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το χρώμα του και η ντελικάτη εμφάνισή του.

Το όνομά του είναι Scadoxus Multiflora ή Heamanthus Multiflora, ωστόσο μπορεί να ακούσετε να το αποκαλούν και ως Blood Lily ή Shaving Brush Plant. Το φυτό κατάγεται κατά πάσα πιθανότητα από την Αφρική.

Είναι βολβός, που φυτεύεται την άνοιξη και ανθοφορεί το καλοκαίρι. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα, όταν τα κρύα έχουν περάσει. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές χαμηλές θερμοκρασίες την περίοδο της φύτευσής του. Φυτεύουμε σε γλάστρα σε βάθος 15-20 εκ., ωστόσο κάποιοι προτιμούν το πάνω μέρος του βολβού να βρίσκεται πάνω από το χώμα. Εμείς το φυτέψαμε σχεδόν όλο μέσα στο χώμα με την κεφαλή του βολβού να εμφανίζεται στο πάνω μέρος της γλάστρας. Χρειάζεται ήλιο για να μεγαλώσει σωστά. Ποτίζουμε όταν δούμε ότι το χώμα χρειάζεται νερό και δεν το παρακάνουμε με το πότισμα.

Το χρώμα του άνθους είναι στην αρχή σκούρο πορτοκαλί, που όσο μεγαλώνει γίνεται ένα πικάντικο κόκκινο. Η συνολική εικόνα του λουλουδιού θυμίζει ένα κόκκινο πονπον από μικρά κορδονάκια. Φτάνει σε ύψος τα 30-40 εκ. και μπορεί να ζήσει σε μέρη με πλήρη ήλιο ή ημισκιερά.

Ο βολβός δεν είναι ιδιαίτερα φτηνός, καθώς κοστίζει γύρω στα 3,50 – 5 € έκαστος.

Παρακάτω, δείτε φωτογραφίες από το δικό μας Blood lily:









You Might Also Like

0 σχόλια