ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ - ΜΗΝΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

 
 
 
Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας εργασιών για τον κήπο και την αυλή μας, αλλά και μήνας προσδοκιών, για το αν οι κόποι μας σιγά σιγά θα ανταμειφθούν με τον ερχομό της άνοιξης. Ας δούμε όμως τι εργασίες κηπουρικής μπορούμε να κάνουμε μέσα στον μήνα.

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ
Εφόσον οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές, ο Φεβρουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για να κάνουμε σοβαρά κλαδέματα στα οπωροφόρα δέντρα μας, τις τριανταφυλλιές μας και άλλα αναρριχώμενα φυτά, όπως το γιασεμί, η μπουκαμβίλια και το αγιόκλημα. Αναφορικά των τριανταφυλλιών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι δεν κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές, που ανθίζουν μία φορά το χρόνο κατά τον Μάιο, τις λεγόμενες "μαγιάτικες", καθώς δε θα προλάβουν να ανθοφορήσουν.

ΦΥΤΕΥΣΗ
Κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε γυμνόριζες (ή και σε μπάλα τύρφης) τριανταφυλλιές και γυμνόριζα οπωροφόρα δέντρα.

ΠΟΤΙΣΜΑ
Αποφεύγουμε το συχνό πότισμα των φυτών μας, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών με εξαίρεση τυχόν φυτά που μπορεί να παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα στο πότισμα.

ΛΙΠΑΝΣΗ
Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη λίπανση στις τριανταφυλλιές και τους ιβίσκους μας, για καλύτερη ανθοφορία την άνοιξη και το καλοκαίρι μας.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Μαζεύουμε φρούτα όπως πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια, ενώ από λαχανικά μαζεύουμε λάχανα, μαρούλια, μπρόκολα και κουνουπίδια.

ΣΠΟΡΕΙΟ
Αρχίζουμε τη φύτευση σε σπορείο για καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά.

ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ
Ανθίζουν οι υάκινθοι, οι κρόκοι, τα ναρκισσάκια και τα μανουσάκια, οι τσιντόνιες, το κίτρινο γιασεμί κ.α.

Σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό μήνα με όμορφα αποτελέσματα!




You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Λατρεύω τα λουλούδια και ήδη εχουν αρχίσει οι πρώτες ετοιμασίες για τον ανοιξιάτικο κήπο μας,αν και ειμαστε τυχεροί να ζούμε κοντά στη φύση!
    Καλή χρονιά σου ευχομαι Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη Χαρά, ανυπομονούμε για την άνοιξη, ώστε ο κόπος μας το φθινόπωρο να πάρει σάρκα και οστά. Αναμένουμε τα κηπουρικά σου νέα και τις φωτογραφίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή