ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ


 
 
Η νέα μας στήλη ακάθεκτη είναι εδώ και για τον Μάρτιο. Ειδικές συμβουλές κηπουρικής ως συμπληρωματικό άρθρο των Κηπουρικών Εργασιών του Μαρτίου (διαβάστε ΕΔΩ).

Ας δούμε παρέα ειδικές συμβουλές για τον τελευταίο μήνα του χειμώνα και τον πρώτο της άνοιξης:

  • Σπέρνουμε ευαίσθητα και ανθεκτικά ετήσια σπορόφυτα σε θερμοκήπιο, επαγγελματικό ή αυτοσχέδιο ή εσωτερικά του σπιτιού μας κάτω από ειδικά φώτα και λάμπες LED. Προσοχή στις οδηγίες του εκάστοτε σπόρου. Αν αναρρωτιέστε πώς να φτιάξετε το δικό σας σπορείο, διαβάστε ΕΔΩ
  • Ξεκινάμε τις μεταφυτεύσεις των γερανιών, μολόχας, πελαργόνιου και μαστιχακίου σε μεγαλύτερες γλάστρες, εάν οι υπάρχουσες μοιάζουν μικρές ή αν παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν ρίζες, που προεξέχουν από τις τρύπες κάτω από τη γλάστρα.
  • Ήρθε η ώρα για τη φύτευση των πρώτων ανοιξιάτικων βολβών. Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουμε προμηθευτεί την πρώτη δόση βολβών και είμαστε έτοιμοι προς φύτευση. Δίνουμε έμφαση στο Μιγκέ, που θα πρέπει να φυτευτεί σχετικά νωρίς. Έπειτα, φυτεύουμε ντάλιες, ίριδες, αλστροεμέρια, γλαδιόλες, λίλιουμ, γκλοριόζα κ.α.
  • Σε περίπτωση, που έχουμε σύστημα άρδευσης/ποτίσματος με σωληνάκια, ελέγχουμε τον εξοπλισμό μας και επισκευάζουμε ο,τι κρίνουμε ότι χρήζει αλλαγής.
  • Η ξεκούραση τελείωσε, τώρα ξεκινάμε την περιποίηση όλης της αυλής, του κήπου ή του μπαλκονιού μας. Πιο συγκεκριμένα, ξεριζώνουμε όλα τα ζιζάνια και αγριόχορτα, που ίσως να έχουν εμφανιστεί σε γλάστρες και παρτέρια. Απομακρύνουμε ξερά φύλλα και απανθισμένα άνθη από τα πολυετή φυτά μας. 
  • Σκαλίζουμε το χώμα σε γλάστρες και παρτέρια για να δώσουμε ανάσα στις ρίζες των φυτών μας. Παράλληλα, ενσωματώνουμε οργανική ουσία, δηλαδή καλοχωνεμένη κοπριά ή κομπόστ.
  • Έχουμε τη δυνατότητα να σπείρουμε απευθείας στο παρτέρι μας ανθεκτικούς σπόρους, όπως το Δελφίνιο (Larkspur). Αγοράστε το ΕΔΩ.

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Προσπαθώ να φτιάξω τον κήπο μου ώστε μέχρι το Πάσχα να είναι έτοιμος! Έχω ήδη παραγγείλει και ξαπλώστρες για το καλοκαίρι για να τις βάλω στον κήπο https://e-metaxakis.com/paralia-pisina/xaplostres

    ΑπάντησηΔιαγραφή