ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ

Ο Μάιος είναι ένας μήνας μεταξύ της γλυκιάς άνοιξης και του θερμού καλοκαιριού, που πλησιάζει. Οι βολβοί φθινοπωρινής φύτευσης έχουν πλήρως ανθίσει, ενώ είμαστε στον τελευταίο μήνα φύτευσης των ανοιξιάτικων βολβών φύτευσης.

Αν θέλετε να διαβάσετε γενικές συμβουλές κηπουρικής για τον μήνα Μάιο, πατήστε ΕΔΩ.

Παρακάτω, θα δούμε παρέα ειδικές συμβουλές για τον μήνα αυτό:

  • Είμαστε πολλοί επιμελείς και βολτάρουμε χωρίς βιασύνη γύρω από τις γλάστρες και τα παρτέρια μας, για να αφαιρέσουμε αγριόχορτα και ζιζάνια.
  • Σκαλίζουμε τις γλάστρες και τα παρτέρια μας, ώστε να ανασάνουν οι ρίζες των φυτών μας. Παράλληλα, προσθέτουμε μερικές χούφτες νέο χώμα ανά 2-3 εβδομάδες, για να ανανεώσουμε τα συστατικά του γενικού χώματος.
  • Ρίχνουμε λίπασμα υδατοδιαλυτό ή σε κόκκους κάθε 15 ημέρες, είτε το πρωί είτε το απόγευμα. Μπορεί μερικές φορές να μας ξεγελάει ο ήλιος, και να μην είναι τόσο ζεστός, ωστόσο δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να στρεσάρουμε τα φυτά μας, οπότε αποφεύγουμε να λιπαίνουμε τα μεσημέρια.
  • Όπου χρειάζεται συνδέουμε και στερεώνουμε τα φυτά μας με "ευγενικά" δεματικά κι όχι πολύ σκληρά σύρματα, που μπορεί να πληγώσουν τα κοτσάνια ή ακόμη και τα άνθη των φυτών μας.
  • Μπορούμε να φυτέψουμε ριζώματα φράουλας, αλλά και έτοιμα γλαστράκια φράουλας, που ετοιμάζονται να δέσουν τον καρπό τους.
  • Εξακολουθούμε να φυτεύουμε ανοιξιάτικους βολβούς. Ο βολβός, που κατά τη γνώμη μας κλέβει τις εντυπώσεις, είναι η Ντάλια. Σας παραθέτω κάποιες προτάσεις ντάλιας. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε εκπτωτικό κωδικό 12% με αγορές άνω των 10€ από το www.happygarden.gr. Ο μαγικός κωδικός είναι KIPOS2020. Βρείτε τις ντάλιες ΕΔΩ.
  • Αποθηκεύουμε τους βολβούς φθινοπωρινής φύτευσης, σε σκιερό και χωρίς υγρασία μέρος. Εάν έχουμε ροκανίδι, μπορούμε να προσθέσουμε ανάμεσα στους βολβούς.
  • Με προσοχή ελέγχουμε για τυχόν έντομα, που έχουν έρθει πάνω στα φυτά μας να τα ξεζουμίσουν, όπως οι μελίγκρες. Χρησιμοποιούμε οικολογικά σκευάσματα για να τις καταπολεμήσουμε, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι μας σκεύασμα με νερό, τρίμμα από πράσινο σαπούνι και οινόπνευμα. Ακόμη, εφόσον υπάρχουν τριγύρω πασχαλίτσες, μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιες στα προσβεβλημένα μας φυτά και εκείνες θα πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους.
  • Προσέχουμε τις τοποθεσίες, που έχουμε τις ορτανσίες, τις καμέλιες και τις γαρδένιες μας, για να αποφύγουμε να στρεσάρουμε τα φυτά μας, σε περίπτωση, που έρχονται σε άμεση επαφή με ήλιο για πολλές ώρες.
  • Τέλος, ελέγχουμε ότι οι τριανταφυλλιές μας δέχονται 6 ώρες πρωινό ήλιο.

You Might Also Like

0 σχόλια