ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ


Κηπουρική δίχως τα βασικά εργαλεία δεν είναι εφικτή. Γι' αυτό σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα απλά και βασικά εργαλεία που χρειάζεται ένας ερασιτέχνης κηπουρός για τον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι του.

Ένα μικρό haul από εργαλεία, που θα σας λύσουν τα χέρια εάν αποφασίσετε να τα αγοράσετε.

Όλα τα παρακάτω εργαλεία δεν κοστίζουν ακριβά, πλην των κλαδευτηριών. Θα τα βρείτε από 0,50€ έως 3€. Οι τιμές για τα κλαδευτήρια διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα, το μέγεθος και την μάρκα.

Ένα μικρό φτυαράκι είναι μια καλή αρχή για μικροεργαλεία στην αυλή μας. Χρειάζεται σχεδόν παντού από την μεταφύτευση μέχρι και την απομάκρυνση φυτών από το παρτέρι μας.


Η μικρή τζουγκρανίτσα με δυο κορυφές είναι εργαλείο 2 σε 1. Αποτελεί σκαλιστήρι για να σκαλίζουμε το χώμα για να αναπνέουν οι ρίζες των φυτών μας, να ξεχορταρίζουμε, αλλά και εργαλείο που μας βοηθάει να ανοίγουμε λάκκους στο χώμα.



Το μικρό πράσινο σύρμα είναι ιδανικό για κατασκευές, όπως πέργκολες και πύργους, ενώ είναι εξίσου πολύτιμο για το δέσιμο των αναρριχώμενων φυτών όπως το γιασεμί, το ρυγχόσπερμο, τη διπλαδένια και τις τριανταφυλλιές για φράχτες.



Την ίδια δουλειά με το πράσινο σύρμα κάνει και το γνωστό σε όλους μας σε μαύρο και λευκό tire up, που είναι χρήσιμο για πιο βαριά αντικείμενα, καθώς αποφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα.



Τέλος, γι' αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο κλαδευτήρι, καθώς αποτελεί βασικός βοηθός για όλους μας, που έχουμε ή πρόκειται να φτιάξουμε έναν κήπο ή αυλή. Χρειάζεται για το κλάδεμα ξερών κλαδιών, φύλλων, ανθών κ.α. Εμείς χρησιμοποιούμε δύο κλαδευτήρια, γιατί σε περίπτωση που κάποιο φυτό είναι άρρωστο, συνεχίζουμε την περιποίηση των υπόλοιπων φυτών μας με το άλλο κλαδευτήρι. Αποφεύγοντας έτσι να χάνουμε χρόνο με επιτόπια απολύμανση με οινόπνευμα.





Μείνετε συντονισμένοι, γιατί θα υπάρξουν κι άλλα άρθρα με εργαλεία και συμβουλές.





You Might Also Like

0 σχόλια