ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ (tea time), ΜΙΑ neon ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑ

Πώς θα σας φαινόταν, αν είχατε μια τριανταφυλλιά της οποίας το επίσημο όνομα ήταν Ωρα για Τσάι; Δεν αστειευόμαστε, αυτό είναι το όνομά της, ενώ στα αγγλικά μεταφράζεται ως Tea Time (Tanetee).

Η Ώρα για Τσάι είναι μια εντυπωσιακή θαμνώδης τριανταφυλλιά με μεγάλα τριαντάφυλλα και ένα αμυδρό άρωμα. Έχει ένα εξίσου όμορφο σκουροπράσινο φύλλωμα, που είναι πλούσιο και κάνει αντίθεση με τα εντυπωσιακά σε σχήμα και χρώμα τριαντάφυλλά της. Στο κέντρο του φύλλου υπάρχει πράσινο χρώμα, ενώ διαθέτει κι ένα εντυπωσιακό κόκκινο περίγραμμα.

Έντονα μπουμπούκια με στιβαρή όψη ξεκινούν με ένα σκούρο πορτοκαλί σχεδόν χάλκινο χρώμα για να καταλήξουν σε ένα ροδακινί με ροζ πιτσιλιές. Τα τριαντάφυλλα της είναι ιδιαίτερα λόγω χρώματος αφού από την άνθηση μέχρι και το απάνθισμά τους αλλάζουν πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί και μοιάζουν διαφορετικά κάθε μέρα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η τελική απόχρωση του εκάστοτε τριαντάφυλλου είναι αποτέλεσμα της εποχής και της θερμοκρασίας στην οποία ανθίζει. Τουλάχιστον αυτό έχουμε παρατηρήσει και με σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, πολλοί επικροτούν αυτή την άποψη. Έχουν από 20 έως 50 πέταλα και σχήμα κούπας τσαγιού, όπως υποδηλώνει και το όνομά της τριανταφυλλιάς.

Τα τριαντάφυλλα της είναι τέλεια για βάζο, καθώς αντέχουν στο νερό, ενώ επίσης τραβούν την προσοχή μέσα στο σπίτι. Η συγκεκριμένη τριανταφυλλιά ανθίζει συνεχώς.

Φτάνει σε ύψος περίπου τα 90cm και σε πλάτος τα 60 cm. Ένα τριαντάφυλλο μπορεί να έχει μέγεθος από 8 έως και 12 cm.

Αγοράστηκε σε μπάλα τύρφης τον Μάρτιο 2018 από το e-shop του Αβράμη και έχει ανθοφορήσει από τότε τουλάχιστον 4 φορές. Είναι φυτεμένη σε μεγάλη γλάστρα. Δείτε φωτογραφίες από την Ώρα για Τσάι του κήπου μας.


















You Might Also Like

0 σχόλια