Heidi Klum τριανταφυλλιά

Τον Μάιο του 2005, το παγκοσμίου φήμης μοντέλο από τη Γερμανία, Heidi Klum παρευρέθηκε ως επίτιμη καλεσμένη σε ένα φεστιβάλ παρουσίασης νέων ποικιλιών τριανταφυλλιάς. Μέσα από 15 νέες ποικιλίες, επιλέγει την συγκεκριμένη τριανταφυλλιά ως την αγαπημένη της και η τριανταφυλλιά βαφτίζεται με το όνομά της ένεκα αυτής. Έτσι, η επίσημη ονομασία της παρούσας ποικιλίας είναι Heidi Klum.

Ανήκει στον οίκο Tantau, ένα φυτώριο αναπαραγωγής τριαντάφυλλων που ιδρύθηκε το 1906 από τον Mathias Tantau (Senior). Η ποικιλία Heidi Klum αναπαρήχθει το 1999, δόθηκε στη δημοσιότητα το 2003 και ονομάστηκε το 2005, όπως προαναφέρθηκε.

 Η συγκεκριμένη τριανταφυλλιά αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή των τριαντάφυλλων Beetroses, δηλαδή τα ρόδα που θυμίζουν παντζάρι. Πιο συγκεκριμένα, αν παρατηρήσετε το εσωτερικό ενός παντζαριού κόβοντάς το στην μέση, θα δείτε τις ομοιότητες με την ανθισμένη Heidi Klum.

Είναι ένα δυνατό σε άρωμα τριαντάφυλλο με ιδιαίτερα συμπαγές και στιβαρό σχήμα. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 60 cm, ενώ το άνθος μπορεί να φτάσει και τα 10 cm. Τα πέταλα του τριαντάφυλλου είναι πάνω από 40, ενώ το χρώμα του ξεκινά από έντονο φούξια και καταλήγει σε ένα ανοιχτό βιολετί. Το φύλλωμα της είναι γκριζοπράσινο και πλούσιο. Ανθίζει συνέχεια, ενώ είναι κατάλληλη για γλάστρα. Έτσι, μπορεί να κοσμήσει μπαλκόνια και αυλές.

Είναι ευαίσθητη ποικιλία στην μούχλα και την μελανή κηλίδωση (diplocarpon rosae).

Αγοράστηκε σε μπάλα τύρφης από το e-shop του Αβράμη.

Φυτεύτηκε το Δεκέμβριο του 2017 σε γλάστρα και από τότε έχει ανθοφορήσει πάνω από 5 φορές. Δείτε τη δική μας, πραγματικά πανέμορφη Heidi Klum.





















You Might Also Like

0 σχόλια