Γαριδάκι Γίγας

Όπως είδαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, το Γαριδάκι με τα κεραμιδί φύλλα είναι γνωστό φυτό στην Ελλάδα. Μπορεί το επιστημονικό της όνομα να είναι Βελοπηρόνη, οι περισσότεροι όμως αποκαλούν αυτό το φυτό Γαριδάκι, επειδή τα φύλλα του μοιάζουν με γαρίδα.

Πέραν του συνηθισμένου κεραμιδί χρώματος Γαριδάκι, υπάρχει και το κίτρινο που έχει διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος. Το κίτρινο Γαριδάκι ανθίζει αργότερα σε σύγκριση με το κεραμιδί, ενώ παράγει περισσότερα άνθη μέσα από τα κίτρινα φύλλα του.

Το γενικότερο φύλλωμα είναι εντυπωσιακό με μεγαλύτερα φύλλα, που θυμίζουν από μακριά φύλλα Νυχτολούλουδου (Δειλινά). Ενώ τα κεραμιδί φύλλα στο τέλος του κλωναριού γέρνουν προς τα κάτω, το κίτρινο Γαριδάκι παραμένει σε ευθεία με σθένος προτάσσοντας την καλλωπιστική του αξία.

Το ιδιαίτερο χρώμα του έχει ως αποτέλεσμα να τραβάει όλα τα βλέμματα σ' έναν κήπο, αυλή ή μπαλκόνι. Οπότε μην διστάσετε να το αποκτήσετε.

Οι γενικές πληροφορίες για το Γαριδάκι είναι ίδιες κατά τη δική μας εμπειρική γνώμη ασχέτως χρώματος. Τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις βρείτε στο παλαιότερο άρθρο μας πατώντας ΕΔΩ

Παρακάτω δείτε την σταδιακή ανθοφορία του δικού μας φυτού σε κίτρινη απόχρωση για το καλοκαίρι 2018. Το φυτό μας αγοράστηκε περίπου πριν 3 χρόνια.
















You Might Also Like

0 σχόλια