Μαθαίνουμε το Αλφαβητάρι των Λουλουδιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζει το Γαρύφαλλο ή το Γιασεμί; Από πού προέρχονται το Γεράνι και το Σκυλάκι; Υπάρχει λουλούδι για να ζητήσουμε συγγνώμη; Όλα αυτά τα ερωτήματα, αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες από τα αναπαραγωγικά μέρη του φυτού ως ορθογραφικές διευκρινήσεις για την λέξη Άνθιση/Άνθηση απαντώνται στο μικρό pocket βιβλίο της Σοφίας Ριζοπούλου.

Το Αλφαβητάρι των Λουλουδιών είναι ένα βιβλίο, μικρό σε μέγεθος, μα μεγάλο αναφορικά των πληροφοριών που προσφέρει. Είναι ένα καλό έναυσμα για περαιτέρω γνώσεις.

Στο "Aλφαβητάρι των λουλουδιών" "συλλαμβάνεται" η ομορφιά που βλέπουμε καθημερινά στα λουλούδια. Λουλούδια καλλιεργημένα των φυτωρίων, λουλούδια των ανθοπωλείων, των κήπων αλλά και λουλούδια άγρια της φύσης. Άνθη ελκυστικά που παρότι βραχύβια διαιωνίζουν τη ζωή των φυτών συγκινούν, εμπνέουν, μιλούν με μια γλώσσα δική τους στην ψυχή των ανθρώπων, συμβολίζοντας τα συναισθήματά τους. Στο βιβλίο παρουσιάζεται μια σύντομη περιγραφή της φυσιολογίας των λουλουδιών, που αποτελούν τα αναπαραγωγικά όργανα των φυτών αλλά και της φύσης του χρώματος των λουλουδιών που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που τα κάνουν ελκυστικά. Επίσης, ο κώδικας του χρώματος στα άνθη καθώς και πίνακας με τα ανθρώπινα συναισθήματα και αντίστοιχα λουλούδια με τα οποία εκφράζονται. Πάνω από 100 λουλούδια παρουσιάζονται με την επιστημονική τους ονομασία, την προέλευσή τους, τετράχρωμη φωτογραφία τους, περιγραφή του άνθους και του φυτού και συμβολισμό του άνθους.
Περιγραφή βιβλίου

Ενδεικτικά αναφέρουμε για τον συμβολισμό μερικών λουλουδιών με βάση το βιβλίο της κας Ριζοπούλου.

  • Το Κυκλάμινο συμβολίζει την ταπεινοφροσύνη.
  • Η Παιώνια είναι σύμβολο μυστικών, μαγικών και ευοίωνων δυνάμεων.
  • Η Κάππαρη είναι σύμβολο της έλξης του εφήμερου.
  • Το Ζουμπούλι είναι σύμβολο συγγνώμης. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίαυλος από το 2008, έχει 160 σελίδες, μαλακό εξώφυλλο και διαστάσεις 12x8. Η τιμή του βιβλίου ξεκινάει από 4,53€.








You Might Also Like

0 σχόλια