Φυτεύουμε Άγριο Κυκλάμινο

Πέρυσι το καλοκαίρι, τέλος Αυγούστου όντας στο χωράφι μας για κάποιες αγροτικές εργασίες, βρήκαμε δύο βολβούς κυκλάμινου με μερικά ανθισμένα φυλλαράκια.

Σκεφτήκαμε να τους βγάλουμε από εκεί και να προσπαθήσουμε να τους φυτέψουμε σε γλάστρα. Κι αυτό κάναμε. Δυστυχώς όμως δεν ανθοφόρησαν ποτέ, παρά μόνο έβγαλαν κάποια επιπλέον φύλλα.

Αποθηκεύσαμε τους βολβούς για να τους φυτέψουμε φέτος, μήπως και είμαστε τυχεροί. Παρατηρήσαμε ότι ήδη από τον Αύγουστο είχαν πετάξει μικρά φυλλαράκια, γι' αυτό αποφασίσαμε να τα φυτέψουμε.

Χρησιμοποιήσαμε αφράτο χώμα και χώμα γης σε μια μεσαία γλάστρα, όπου φυτέψαμε και τους δύο άγριους βολβούς κυκλάμινου. Τους φυτέψαμε σε βάθος σχεδόν 1,5 φορά το ύψος τους. Καλύψαμε τις απολήξεις των φύλλων προσδοκώντας ότι κάναμε σωστά. Ποτίσαμε ώστε να βραχεί καλά όλο το χώμα. Στον πάτο τοποθετήσαμε γεωύφασμα και ελαφρόπετρα για καλύτερη αποστράγγιση.

Βάλαμε την γλάστρα σε μέρος που υπάρχει φως, όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο και γενικότερα βρίσκεται σε δροσερό μέρος, όπου προστατεύεται από άλλα φυτά. Το κυκλάμινο δεν συμπαθεί τη ζέστη και πρέπει να το σεβαστούμε.

Μιας και η εμπειρία μας είναι αυτή που μας καθοδηγεί, θα επανέλθουμε σε άλλο άρθρο για να δείξουμε την πορεία του κυκλάμινου. Οπότε μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της προσπάθειας μας, αλλά και γιατί θα ακολουθήσει επιπλέον άρθρο για την φροντίδα του κυκλάμινου.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τη φύτευσή του:You Might Also Like

0 σχόλια