Μαστιχάκι, φυτό για κρεμαστή γλάστρα

Το γνωστό σε όλους Μαστιχάκι ή ακόμη και Βαμβακούλα είναι ένα είδος γερανιού, που συναντάμε ιδιαίτερα συχνά στα ελληνικά μπαλκόνια, καθώς αποτελεί ιδανική λύση λόγω των ωραίων κλαδιών του που κρέμονται.

Έχει ωραίο πράσινο φύλλωμα, με εντυπωσιακό  σχήμα και χρώμα. Το Μαστιχάκι βγαίνει σε πολλά χρώματα, μονόχρωμο, δίχρωμο, ακόμη και τρίχρωμο.

Είναι ένα εύρωστο φυτό, που αγαπά τον ήλιο και αντέχει στις δυνατές θερμοκρασίες χωρίς να ταλαιπωρείται ιδιαίτερα. Η συνεχής ανθοφορία είναι δυνατό προσόν του φυτού, αφού από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, το μπαλκόνι μας θα είναι στολισμένο από τα άνθη του.

Το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ το χειμώνα όχι τόσο. Θα πρέπει να προστατευτεί από το κρύο τους χειμερινούς μήνες, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παγώσει. Το κλάδεμα του φυτού θα πρέπει να γίνεται στην αρχή της άνοιξης, ενώ θα πρέπει να αφαιρούμε συνεχώς τα ξερά άνθη κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του.

Αναπτύσσεται γρήγορα και είναι δεόντως εντυπωσιακό όταν βρίσκεται σε κρεμαστή γλάστρα, γιατί δίνει το εφέ ενός πράσινου καταρράκτη με όμορφα άνθη.

Δείτε τα μαστιχάκια της αυλής μας, τα οποία μας συντροφεύουν από την αρχή της άνοιξης με τα άνθη τους.















You Might Also Like

0 σχόλια