Φυτεύουμε βολβούς Κρεμμυδιού (Κοκκάρι)

Αγοράσαμε ψιλό κοκκάρι (βολβοί κρεμμυδιού) στην τιμή των 1,50€ για 1 κιλό. Το 1 κιλό είναι πιθανό να μας αποφέρει 25 κιλά κρεμμύδια. Αυτή είναι η πρώτη φορά, που θα καλλιεργήσουμε πράσινα νωπά κρεμμυδάκια (χλωρά) και ως ερασιτέχνες, την παρουσιάζουμε σε σας.

Σε γλάστρα την οποία δε χρησιμοποιούμε λόγω του μεγάλου μεγέθους της, σκαλίσαμε το χώμα με μια μικρή τσουγκρανίτσα με σκοπό να το αναζωογονήσουμε πριν τη φύτευση των βολβών. Δε χρησιμοποιήσαμε κάποιο οργανικό λίπασμα για κηπευτικά.

Διαλέξαμε μέτριους σε μέγεθος βολβούς και αρχίσαμε να τους τοποθετούμε σε ευθείες γραμμές. Επειδή η γλάστρα μας είναι στρογγυλή, κάποιοι βολβοί φυτεύτηκαν περιμετρικά.



Ενώ θεωρείται ότι οι βολβοί θα πρέπει να φυτεύονται σε αποστάσεις 10-15 εκ. μεταξύ τους, εμείς αποφασίσαμε να τους τοποθετήσουμε περισσότερο κοντά, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.


Σκεπάσαμε τους βολβούς περίπου 5 εκ. με χώμα και ποτίσαμε με ποτιστήρι κι όχι με λάστιχο, καθώς έτσι μπορούμε να ελέγξουμε την πίεση του νερού, για να μη ξεθαφτούν κατά λάθος οι βολβοί. Θα ξαναποτίσουμε σε λίγες μέρες από τη φύτευση, μόλις δούμε ότι ξεραίνεται το χώμα.



Τοποθετήσαμε τη γλάστρα σε μέρος απάνεμο, αλλά με ήλιο. Η συγκομιδή γίνεται περίπου 2 με 3 μήνες μετά, ενώ μπορούμε να φυτεύουμε σταδιακά ανά 15 ημέρες έως την άνοιξη, για να έχουμε όλο αυτό τον καιρό φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιήσουμε και οργανικό λίπασμα για κηπευτικά, για καλύτερα αποτελέσματα.

Τους επόμενες μήνες θα αναρτήσουμε την πορεία αυτής της φύτευσης, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι κάνοντας δωρεάν συνδρομή στο newsletter μας με το email σας.

Συμβολισμός κρεμμυδιού
Το κρεμμύδι συμβολίζει την προστασία, τη θεραπεία και τα προφητικά όνειρα. 

Τα λέμε την Τετάρτη! Καλή εβδομάδα!
(Ανεβαίνουν άρθρα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ενημερωτικό email κάθε Σάββατο)


You Might Also Like

0 σχόλια