Ένα ασημένιο τριαντάφυλλο

Αν ψάχνετε μια μοναδική τριανταφυλλιά, που λίγοι, αλλά καλοί θα γνωρίζουν, τότε διαβάστε παρακάτω για το Ατόφιο Ασήμι.


Είναι μια ιδιαίτερη τριανταφυλλιά, που με μοναδικό γόητρο ελκύει τα βλέμματα όλων. Λόγω του μοναδικού χρώματος της, το Ατόφιο Ασήμι είναι σημαντική προσθήκη στον κήπο μας.

Το τριαντάφυλλο που γεννιέται, έχει ένα υπέροχο ανοιχτό μωβ χρώμα, που ανάλογα την οπτική γωνία που θα το κοιτάξεις, θα διακρίνεις πάντοτε διαφορετικό χρώμα. Κι ενώ το μωβ είναι το βασικό χρώμα, που σου 'ρχεται πρώτα στο μυαλό, τελικά θα καταλήξεις να βλέπεις ένα ανοιχτό γκρι, σχεδόν ασημί τριαντάφυλλο. Κι έτσι είναι, το τριαντάφυλλο είναι μωβ με τόνους ασημί.

Αυτό το σπάνιο χρώμα σε συνδυασμό με το υπερβολικά δυνατό άρωμά του, κάνουν το τριαντάφυλλο ένα πραγματικό κόσμημα στην αυλή. Το άρωμα του είναι τόσο ιδιαίτερο, καθώς θυμίζει μοσχολέμονο. Έχει μια γνωστή μυρωδιά εσπεριδοειδών, που είναι απορίας άξιον πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό.

Το ύψος του φυτού φτάνει τα 70 εκ. περίπου, ενώ διατίθεται και σε τριανταφυλλιά για αναρριχήσεις. Αγοράστηκε τον χειμώνα του 2016 κι έκτοτε μας ανθίζει κάθε χρόνο. Αργοπορεί να βγάλει νέα μπουμπούκια, πράγμα που μας δημιουργεί αγωνία, όμως το κάλλος της είναι τεράστιο.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από την ανθοφορία της για φέτος το αποκαλόκαιρο του 2018.











Τα λέμε την Παρασκευή.
(Ανεβαίνουν άρθρα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ενημερωτικό email κάθε Σάββατο)

You Might Also Like

0 σχόλια