ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ

Ο καιρός έφτασε και ήδη έχουμε αρχίσει τις διεργασίες για τον επερχόμενο χειμώνα και τη γλυκιά άνοιξη. Οι πρώτοι βολβοί φθινοπωρινής φύτευσης φυτεύτηκαν και σας τους παρουσιάζουμε.

Φυτεύουμε περίπου ανά βδομάδα βολβούς, για να αποφύγουμε οι τουλίπες μας να ανθίσουν ακριβώς την ίδια περίοδο.

Η συγκεκριμένη τεχνική που ακολουθήσαμε είναι μια ιδέα την οποία είδαμε από άλλους ερασιτέχνες κηπουρούς του εξωτερικού στο YouTube. Ελπίζουμε να πετύχει.

Φυτέψαμε 3 διαφορετικά είδη τουλίπας, που όλα ήταν σε ποικίλα χρώματα. Ενώ, επίσης στην ίδια γλάστρα φυτέψαμε και μπλε κρόκο. 

Τα είδη τουλίπας και κρόκου ήταν:
  • Tulip Botanical mix
  • Tulip Rembrandt mix
  • Tulip Triumph mix
  • Crocus Blue moon 


Χρησιμοποιήσαμε μια γλάστρα με σχετικό βάθος, όπου ανοίξαμε τρύπες για να φεύγει το περιττό νερό. Χρησιμοποιήσαμε γεωύφασμα και ελαφρόπετρα, ενώ τοποθετήσαμε χώμα γης και χώμα κομποστ με περλίτη. 

Το πιατάκι της γλάστρας βιδώνει πάνω της

Μη ξεχάσετε να ανοίξετε τρύπες στη γλάστρα σας
Τοποθετήσαμε βολβούς τουλίπας σε απόσταση περίπου 10 εκ. μεταξύ τους. Προσοχή η κορυφή της τουλίπας να φυτεύεται προς τα πάνω. Πολλοί φυτεύουν τους βολβούς δίπλα δίπλα, σχεδόν κολλητά, εμείς όμως το αποφύγαμε μιας και ήδη ακολουθούσαμε μια τολμηρή για μας τεχνική.

Βολβοί τουλίπας
Μπορείτε να βάλετε και περισσότερες τουλίπες

Έπειτα σκεπάσαμε με έξτρα χώμα, περίπου δύο φορές το ύψος των βολβών της τουλίπας και τοποθετήσαμε βολβούς κρόκου, σε αραιά και τυχαία σημεία στην ίδια γλάστρα. Καλύψαμε επίσης με χώμα, τουλάχιστον 1-2 φορές το ύψος τους. 

Στην συνέχεια ποτίσαμε καλά για πρώτη φορά και τοποθετήσαμε τη γλάστρα έξω στην αυλή. Θα ξαναποτίσουμε τη γλάστρα περίπου σε 4-5 μέρες από την ημέρα φύτευσης, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι βολβοί να σαπίσουν με συχνότερο πότισμα. Φυσικά, αν ελέγξετε ότι το χώμα της γλάστρας είναι ξερό, ποτίστε νωρίτερα. Εμείς αυτή την οδό ακολουθούμε κάθε χρόνο και έχουμε υπέροχα αποτελέσματα.

Θα επανέλθουμε για τα αποτελέσματα αυτής της φύτευσης, μόλις ξεπροβάλλουν με μανία τα πρώτα ματάκια των βολβών. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι, γιατί θα ακολουθήσουν νέα φυτέματα, νέοι βολβοί και ο πρώτος μας διαγωνισμός. Για να μην χάσετε κανένα άρθρο, αλλά και για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα του κήπου μας, κάντε εγγραφή με το email σας στο newsletter μας. 


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραίος συνδυασμός! Οι φθινοπωρινοί βολβοί έχουν άλλη χάρη και πάντα περιμένω πώς και πώς ν' ανθίσουν στις γλάστρες μου. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο! Αγαπάμε εξίσου τους βολβούς, ιδιαίτερα αυτούς της φθινοπωρινής φύτευσης. Σας ευχόμαστε καλά φυτέματα!

      Διαγραφή