ΜΠΛΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΜΥΡΤΙΛΟ




Η υψηλότερη κατηγορία ταξινόμησης του Μύρτιλου είναι το Βακκίνιο (Vaccinium), μια σειρά θάμνων, που ανήκουν στην οικογένεια των Ερεικίδων (Ericaceae). Το Μύρτιλο μπορεί να καλλιεργηθεί ως θάμνος ή ως δενδρώδες φυτό. 

Παράγει βρώσιμους καρπούς-φρούτα, τα οποία μπορούν να φαγωθούν και ωμά, χωρίς καμία επεξεργασία. Από τους καρπούς παράγονται μαρμελάδες, τσάι, χυμοί, λικέρ και σάλτσες. 

Το Μύρτιλο για να καλλιεργηθεί χρειάζεται όξινο χώμα (4,5-5,5 pH).

Τα φρούτα παρέχουν αντιοξειδοτικές βιταμίνες (Α, C, E,) κ.α, ενώ  αποτελούν υπερτροφή (superfood).

To Βραζιλιάνικο Μύρτιλο με ονομασία Blueberry Berrybux αποτελεί μια ιδανική λύση εάν θέλουμε να το φυτέψουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Παράγει μια πληθώρα από άνθη κατά τη διάρκεια της άνοιξης μεταξύ Απρίλη και Μάη, ενώ το καλοκαίρι μεταξύ Ιούλη και Αύγουστο μετατρέπονται σταδιακά σε κυανά φρούτα.

Το φύλλωμα του βραζιλιάνικου Μύρτιλου είναι έντονα πράσινο και γυαλιστερό, με αποτέλεσμα τα φρούτα να αναδεικνύονται περισσότερο. Το φθινόπωρο το φυτό αρχίζει να αλλάζει όψη και τα πράσινα φύλλα μετατρέπονται σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου. 

Το φυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές θέσεις. Λιπαίνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ αποτελεί αυτογονιμοποιούμενη ποικιλία, παρότι είναι ιδιαίτερα ελκυστική από επικονιαστές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το φυτό, το οποίο αγοράστηκε σε γλάστρα 10εκ. Το συγκεκριμένο θα ήταν συνετό να φυτευτεί σε γλάστρα 5 έως 6 λίτρων. 






You Might Also Like

0 σχόλια