ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ



Ενδιαφέρεσαι να μάθεις για την πιπεριά σε γλάστρα, που έχει διακοσμητική αξία και έγινε με σπόρο; Τότε διάβασε το άρθρο μας παρακάτω.

Σε ένα απλό σπορείο ερασιτεχνικής χρήσης, φυτέψαμε σπόρους διακοσμητικής πιπεριάς. Τους συγκεκριμένους σπόρους τους αγοράσαμε από το κατάστημα www.happygarden.gr

Με ειδικό χώμα για σπορεία, γεμίσαμε τις μικρές θέσεις του σπορείου, ψεκάσαμε νερό με ένα απλικατέρ σπρέι, ρίξαμε τα σποράκια μας περίπου 2 σε κάθε θέση και καλύψαμε ελαφρώς με νέο χώμα. Ψεκάσαμε εκ νέου με νερό και τοποθετήσαμε το σπορείο έξω στην αυλή. Η ειδική διαφανής κάλυψη του σπορείου παρέχει την υγρασία, που χρειάζεται για τα φυτά, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.

Η διαδικασία αυτή έγινε τέλος Μάη. Όταν το σποράκι έφτασε σε επιθυμητή ανάπτυξη, το βγάλαμε από το μικρό γλαστράκι του σπορείου, διαχωρίσαμε όσα είχαν περισσότερα από ένα φυτά και τα μεταφυτέψαμε σε γλαστράκια δύο φορές μεγαλύτερα από το αρχικό.

Μετά από δύο εβδομάδες η ανάπτυξη των μεταφυτεμένων φυτών ήταν εντυπωσιακή. Τα πρώτα άνθη της διακοσμητικής πιπεριάς είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μέσα στον Ιούλιο. Μικρά λευκά αστεράκια κοσμούσαν τα πράσινα φύλλα της πιπερίτσας. 

Μέσα στον Αύγουστο τα άνθη καρπόδεσαν και άρχισαν να ξεμυτίζουν οι πρώτες πιπερίτσες. Μωβ και κίτρινες, που μετά γίνονταν πορτοκαλί και έπειτα κόκκινες. 

Καθώς καλλιεργείται ως μονοετές φυτό, είναι ιδανικό για μπορντούρα και διακόσμηση. Οι μικρές πιπερίτσες που εμφανίζονται σε όλο το μήκος του φυτού είναι εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για διακόσμηση στο μπαλκόνι. Το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκε από εμάς με ελάχιστο κόστος.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες της πορείας του φυτού:








Η ποικιλία που επιλέξαμε εμείς είναι η συγκεκριμένη στο link ΕΔΩ. Mε αγορές άνω των 10€ σε σπόρους, βολβούς και λιπάσματα έχετε 12% έκπτωση με το κουπόνι okipos2020 στο κατάστημα www.happygarden.gr.

You Might Also Like

0 σχόλια