ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ

 

 
Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο είναι μια μεγάλη στιγμή, μια μεγάλη εποχή για να παρατηρήσουμε και να θαυμάσουμε. Το χρυσό και το κεχριμπάρι είναι τα χρώματα της εποχής και μπορούμε να τα συναντήσουμε γύρω μας, αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά. Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας, τα τελευταία καλοκαιρινά πρωινά ξεκινούν με ομίχλη αφήνοντας τη μυρωδιά από υγρό και φρέσκο γρασίδι. Ο αποχωρισμός των φύλλων απ’ τα δέντρα έχει επίσης ξεκινήσει, ενώ το φως λιγοστεύει όλο και περισσότερο από το Θερινό Ηλιοστάσιο και μετά.

Το φθινόπωρο είναι μια μεταβατική περίοδος που πρέπει να παρατηρήσουμε και να εκτιμήσουμε, η φύση δεν βιάζεται να μετακινηθεί από τη μια εποχή στην άλλη χωρίς να μας ενημερώσει. Η φύση μας μιλάει. Το φθινόπωρο καθώς και η άνοιξη, είναι δύο μεταβατικές περίοδοι. Είναι η φυσική μετάβαση μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια της Φθινοπωρινής Ισημερίας, μπορούμε να παρατηρήσουμε τέτοια πράγματα αν είμαστε ανοιχτοί και συγκεντρωμένοι. Αν και το φθινόπωρο μπορεί να μην έχει δηλώσει πλήρως την παρουσία του ακόμα, μπορούμε ήδη να δούμε τα πρώτα σημάδια. Τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν, ο αέρας φέρει έναν υπαινιγμό καθαρότητας κι όχι πνιγηρότητας και τα χρυσά χωράφια συγκομιδής  είναι έτοιμα για θερισμό. Η μετάβαση από τον εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό, από τον ζεστό καιρό στο ψυχρό, από τα κρύα ροφήματα στα ζεστά, από το φως στο σκοτάδι κ.α, είναι προετοιμασίες και συνήθειες που φέρνει η φύση. Τη φύση ακολουθούμε, δεν μας ακολουθεί εκείνη. Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει αυτό που νιώθουμε χωρίς καμία επικριτική στάση. Με την ίδια προοπτική, θα πρέπει να δούμε τη φύση γύρω μας.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εποχής του φθινοπώρου, μια εποχή που μπορούμε τόσο να προβληματιστούμε όσο και να δράσουμε, να βρούμε γαλήνη και πρόοδο και να γιορτάσουμε την άφθονη συγκομιδή των εμπειριών της φύσης και της ζωής γενικότερα.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία, είναι μια εποχή που τα χρώματα της φύσης αλλάζουν. Οι μέρες μικραίνουν και οι θερμοκρασίες σταδιακά πέφτουν. Είναι μια μαγική περίοδος, γεμάτη με την υπόσχεση της μεταμόρφωσης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Το φθινόπωρο είναι επίσης μια εποχή για περισυλλογή - μια στιγμή για να αναγνωρίσουμε τα καρποφόρα αποτελέσματα των προσπαθειών μας και να αποχαιρετήσουμε τη ζεστασιά του καλοκαιριού.

Καθώς βλέπουμε τον κόσμο να προετοιμάζεται για τον χειμερινό του λήθαργο, θυμόμαστε τη διαρκή ομορφιά της φύσης και την ικανότητά της να προσφέρει ανανέωση και νέα ξεκινήματα. Ο χώρος μεταξύ του τέλους του καλοκαιριού και της άφιξης του φθινοπώρου έχει πολλές δυνατότητες και η Φθινοπωρινή Ισημερία μας προσκαλεί να αγκαλιάσουμε αυτές τις δυνατότητες και να δημιουργήσουμε κάτι νέο.

Για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημείο στο κυκλικό ταξίδι του έτους, μπορούμε να γιορτάσουμε τη Φθινοπωρινή Ισημερία με απλούς αλλά ουσιαστικούς τρόπους που αποτίουν φόρο τιμής στους μεταβαλλόμενους ρυθμούς της φύσης. 


You Might Also Like

0 σχόλια